Uw Accuwinkel

Zoeken in winkel

Uw winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.

U BENT HIER: Home Overig De Accuwegwijzer!

De Accuwegwijzer!

Uw Accuwinkel introduceerd de Accuwegwijzer. Een handig hulpmiddel die u helpt de juiste accu te selecteren wanneer u er niet uit komt. Bij het gebruik van deze accuwegwijzer is er één gouden tip die ik u alvast kan meegeven: In alle gevallen is uw oude accu uw beste hulpmiddel! Zorg dat deze overeenkomt met de nieuwe accu!

De Accuwegwijzer

1. Controleer het ampère niveau.

Het ampère niveau (Ah) is één van de belangrijkste eigenschappen van de accu. Ampère (Ah) geeft het vermogen van uw accu weer, en elke toepassing vraagt om zijn eigen ampère niveau. Ampère is de natuurkundige term voor stroom. Dit wordt vaak aangeduid door ons met (Ah) maar officieel is alleen de A van toepassing. Zoals wel vaker te zien is, is dat de uitvinder of mede uitvinder zijn of haar naam verlengd aan de uitvinding. Een van de hoofdontdekkers van Ampère was dan ook André-Marie Ampère!

ampere niveaus

bodem voorbeeld

2. Controleer uw afmetingen.

Bij al onze accu's worden afmetingen weergegeven. Deze afmetingen zijn allemaal in de maat millimeters (MM). De lengte wordt als eerst weergegeven, dan de breedte en dan de hoogte (LxBxH). Als u een beperkte ruimte heeft om de accu te installeren dan zijn de afmetingen essentieel. Controleer dan altijd de afmetingen van de accu en uw ruimte voordat u tot bestellen overgaat! Bepaalde accu's hebben tevens nog een extra afmeting: de bodem. Let hier dus ook op! de bodem wordt vaak aangegeven met een afbeelding

3. Controleer het pooltype


Waar accu's nog meer in verschillen zijn de polen. De pooltype's. Hier vindt u een overzicht van de verschillende polen. Voor elk pooltype zijn er weer verschillende accuklemmen. Indien u accuklemmen nodig hebt raden wij u aan om altijd de klemmen te vergelijken met de accupolen.

4. Controleer de voltage van de accu

Accu's zijn er in verschillende voltages. De meest standaard voltage is 12 volt. Echter zijn er ook 6 en 8 volt accu's te verkrijgen. Vaak komt het voor dat er een spanning van 24 volt nodig is. Dan worden 2 accu's van hetzelfde ampère niveau gecombineerd. 12v + 12v heeft als resultaat een spanning van 24 volt.

Controleer uw spanningPoolpositie

5. Controleer de poolpositie.

Op al onze accu afbeeldingen staat een plus + en een min - . Deze geven de positie van de positieve en negatie pool aan op de accu. Ook in de productbeschrijving staat de poolpositie schematisch weergegeven onder het product. Dit betreft altijd een vooraanzicht van de accu. Dit wil zeggen: hoe u er tegenaan kijkt, zo zijn de polen in het echt ook.

6. Voer altijd de uw type voertuig en kenteken in bij de bestelprocedure.

Bij het bestellen krijgt u de mogelijkheid om uw voertuig en eventuele kenteken in te vullen. Dit is niet verplicht maar we raden dit wel aan. Wij doen voor elke klant dan nog een check. Het invulveld ziet er als volgt uit:

Voertuig en kenteken

 
Vraag een offerte aan via de knop: Contact Envelop Mail Icon
 
Ook als u graag informatie wilt over uw toepassing kunt u bij ons terecht. Stuur ons een mail via contact en binnen 24 uur heeft u altijd antwoord terug! Toepassingen voor de auto, vrachtwagen, scooter, motor, boot, grasmaaier, jetski, quad, tractor, trilplaat, camper, schoonmaakmachine, hoogwerker of een industriële toepassing.
 

Verzenden & Betalen - Nederland & België

Uw Accuwinkel - Verzendkosten

Ophalen:                                                                                 Gratis
Verzenden Nederland:                                                             7,50
Verzenden Belgie:                                                                  15,00
 
Laag tarief: Zekeringen e.d. (wordt bij producten aangegeven)
Nederland:                                                                                1,99
België:                                                                                       4,99

Other countries:                                Request a shipment quote

  Nederlandse Doos IDEAL en PaypallBelgie

Ctek Battery Sense

De Ctek Battery Sence geeft u praktisch overzicht van de status van uw accu in uw voertuig. Het meet voordurend het laadniveau en stuurt een melding naar uw smartphone wanneer de laadtoestand van de accu onder een kritisch niveau daalt. Geschikt voor Iphone en Android toestellen.
Ctek Battery Sense