Uw Outdoorwinkel

Mastervolt laadstroomverdeler BM 1603 IG

Mastervolt laadstroomverdeler BM 1603 IG Aantal accu's: 3, Max. Amp. Lader: 120A Max. Amp. Dynamo: 160A. Veel boordinstallaties bestaan uit twee of meer accu’s welke gescheiden van elkaar de 12 of 24V verbruikers voeden. Uiteraard moet daarbij ook het laadsysteem opgedeeld worden. Dit maakt het systeem ingewikkeld omdat de Mastervolt dynamo of acculader de accu’s afzonderlijk van elkaar moet opladen.
249,42 €
43,29 €
24h.gif
Beschrijving

Mastervolt laadstroomverdeler BM 1603 IG

Veel boordinstallaties bestaan uit twee of meer accu’s welke gescheiden van elkaar de 12 of 24V verbruikers voeden. Uiteraard moet daarbij ook het laadsysteem opgedeeld worden. Dit maakt het systeem ingewikkeld omdat de Mastervolt dynamo of acculader de accu’s afzonderlijk van elkaar moet opladen.

De beste en meest veilige resultaten kunnen worden behaald door gebruik te maken van een Mastervolt BI laadstroomverdeler voor de op maat bepaalde voeding aan accu’s. Deze betrouwbare oplossing zorgt ervoor dat twee accu’s op hetzelfde moment door de dynamo en/of de acculader geladen kunnen worden zonder dat de accu’s met elkaar verbonden hoeven te worden. Hierdoor worden ze van elkaar geïsoleerd waardoor het niet meer mogelijk is dat startaccu’s en de accu’s die bijvoorbeeld voor de verlichting zorgen elkaar uitputten.

Het laadproces blijft optimaal terwijl tegelijkertijd gevaarlijke situaties worden voorkomen. Het verdelen van de laadstroom vindt plaats met een minimum aan energieverlies. De design van de apparatuur en de toegepaste technologie garanderen u optimale veiligheid en een uiterst betrouwbare werking. Ook onder de zwaarste omstandigheden. U kunt ook kiezen voor de elektronische Battery Mate waarvan de Elektronica een spanningsval voorkomt en zorgt dat de laadspanning op niveau blijft, ook met meerdere accugroepen.

Bij een energiesysteem waar meerdere accu's gescheiden geladen moeten worden, is het noodzakelijk om óf een handschakelaar tussen de acculader en accu's te installeren óf de installatie van een laadstroomverdeler te voorzien. Dit is bijvoorbeeld nodig bij de boordaccu, startaccu en boegschroefaccu's. Met een laadstroomverdeler werkt het laadproces volautomatisch. Doordat er geen bewegende delen zijn, treedt er geen slijtage op.

De Battery Mate (BM-types) is een elektronische laadstroomverdeler die de uitgangsspanning constant op een optimaal niveau houdt. Er is dus geen 0,7V spanningsval zoals bij de standaard scheidingsdiode (BI-types). Dit is vooral handig bij systemen met een bestaande dynamo waarvan de spanning niet makkelijk of geheel niet aan te passen is.

Algemene specificaties  
Aantal accu-aansluitingen 2
Afmetingen, hxbxd 207x140x80 mm
Gewicht 1 kg
 
Technische specificaties  
Max. uitgang acculader120 A
Max. uitgang dynamo 160 A

Verzending Uw Accuwinkel 2

Verzenden binnen Nederland: € 7,50
Verzenden naar Luxemburg & België: € 15,00
 
Zekeringen e.d.
Laag tarief NL: 3,99
Laag tarief LU & BE: 8,49

Zoeken in Uw Accuwinkel

Nieuwsbrief

 

 

 

Follow Uw Webwinkels

  • Uw Webwinkels Facebook
  • Uw Webwinkels Twitter
  • Uw Webwinkels Google+
  • Uw Webwinkels YouTube

Op alle producten en of diensten van Uw Accuwinkel zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. | Herroepingsrecht

Uw Webwinkels vof | Bûterblom 6 | 9271 LJ De Westereen | E: info@uw-accuwinkel.nl | KVK: 5888 0569 | BTW: NL 8532 21 418 B01